Jevonsov paradox s Jurajom Hipšom

Na praktických interaktívnych cvičeniach si ukážeme ako priniesť témy ochrany životného prostredia na vyučovanie. Ukážeme si ako naštartovať diskusiu v triede na aktuálne témy ako je napríklad klimatická zmena, ako podnietiť u detí a mladých ľudí tvorivé myslenie a hľadanie riešení na výzvy súčasného sveta.

Juraj Hipš, narodený v roku 1976 v Bratislave, je známy svojou dlhoročnou prácou v oblasti vzdelávania a metodiky výučby. Je absolventom Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, kde študoval filozofiu a estetiku. Počas svojej kariéry pôsobil ako učiteľ na strednej škole a neskôr sa venoval práci v neziskovom sektore. V roku 2000 založil Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica, kde pôsobil ako riaditeľ do roku 2019. Pod jeho vedením vznikli významné vzdelávacie programy ako Sokratov inštitút a Komenského inštitút, ktoré získali medzinárodné ocenenia.

Juraj Hipš je tiež známy svojou angažovanosťou v oblasti sociálnych inovácií a občianskej angažovanosti. V roku 2018 stál pri zrode ceny Učiteľ Slovenska, ktorá oceňuje prácu kvalitných pedagógov a je súčasťou prestížneho medzinárodného ocenenia Global Teacher Prize.